Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Islamismul fundamentalist impotriva civilizatiei si libertatii de expresie

Publié le par Marcela-Violeta Feraru

Islamismul fundamentalist impotriva civilizatiei si libertatii de expresie

Ceea ce era de asteptat sa se intample s-a intamplat : un atentat terorist a trecut prin sita politiei si a avut loc, dupa multe altele dejucate - intre care mai multe chiar saptamana trecuta.

12 morti -10 jurnalisti si 2 politisti. Un atac deja calificat "atentat islamist", pus in scena de un comando inarmat cu kalasnikov. Ziua si ora au fost alese in asa fel incat redactia sa fie reunita si toti jurnalistii prezenti, in special caricaturistii. Cei 4 caricaturisti istorici ai revistei sunt morti, la fel si directorul..."Charlie hebdo est mort", titreaza televiziunile, "il y aura un avant et un après"...

Analistii atrag atentia ca n-a fost vorba despre un atentat sinucigas, ca cei doi atacanti au avut grija sa fuga la timp si sa nu lase nici un indiciu clar in urma lor. O filmare facuta in strada atrata momentul in care cei doi ies din cladire, impusca un politist care foarte probabil a tras asupra lor, se opresc sa ii traga un glont in cap, culeg un pantof pierdut de unul dintre ei si pleaca in tromba. "O pregatire si o actiune de tip militar"

Era atat de evident ca se va intampla? Sigur! Comunitatea musulmana din Franta (dupa unele evaluari in jur de 6 milioane, aproximarea vine din faptul ca aici sunt interzise statisticile etnice) este infiltrata de ani de zile de djihadisti, de imami platiti din exterior, de organizatii teroriste in cautare de recruti. Un mare semnal de alarma a fost tras in momentul deconspirarii voluntarilor plecati in Siria sa faca razboiul sfant, de la adolescenti pana la parinti de familie, cu bebelusii dupa ei.

Franta nu este la prima incercare de acest tip. Avem tentatia sa credem ca totul a inceput cu atentatele Al Quaida impotriva intereselor americane,insa primele mari atentate au avut loc la Paris,in 1995,intre care cel mai sangeros la statia de RER Saint MicheL; Si chiar mai devreme,in 1990, cand un avion plecat de la Alger a fost deturnat cu intentia de a fi prabusit peste turnul Eiffel...Prezenta de spirit si eroismul echipajului si pasagerilor a facut ca avionul sa poata fi aterizat fortat la Marsilia.

Si chiar mai demult, daca ne gandim bine...In anii 50, cand FLN, sustinut de stanga franceza, facea atentate la Alger si Paris. La vremea respectiva, intelectualii de stanga care sustineau lupta Frontului de Eliberare Nationala (FLN) spunea ca nu poti face omleta fara sa spargi ouale. Cei care au ridicat statui lui Sartre si altora ca el s-ar putea sa se mai ganseasca inainte de a le gasi scuze...

Greu de facut o analiza imediata, in emotia extrema care domneste azi la Paris. Sirenele au sunat in toate cartierele, toata politia si jandarmeria e in strada, ca si echipele speciale ale Armatei, insarcinate cu planul Vigipirate. Eu sper doar ca ceva se va schimba in mentalitatea delasatoare a francezilor.

Commenter cet article